2 september 2011

Vad handlar det om?



Vilka är de 37 bästa låtarna som gjorts? Ni har säkert länge undrat. Men nu kan ni sluta undra, för jag skall berätta. Här börjar en lista som klargör allt.

Det kan verka som om det bara är min smak som kryssar fram bland kända och okända låtar, men ingenting kunde vara mer felaktigt. Här handlar det om objektiva fakta: detta är de bästa låtarna.
Det kan också verka som om det handlar om de vackraste visorna och inget annat. Det ligger det möjligen något lite i, men nu är det så att det är nånstans där man hittar de flesta fullträffarna. Det finns för övrigt en rocklåt och två operaarior med också. Bland annat.


Faktum är att många av mina favoritartister fattas
Peter Daltrey, Chris Simpson, kanske Sandy, kanske Jackson B, kanske till och med gamle Lennie kommer inte att komma med. Eller Nick Drake. Neil Young. Joni Mitchell. Kate Wolf. Men det handlar ju om låtar, inte om helheter.

I stället är det just de där artisterna som försett oss med höjdpunkter, men sällan eller aldrig lyckats samla sig till något helgjutet och rakt igenom perfekt. Några sådana finns förstås också, men de är snarare undantag.

Och som allting absolut är det tillfälligt och slumpmässigt.



Varför just 37, undrar du. Låt mig svara med en motfråga: varför inte?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar